• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Екзекутираха министър в Северна Корея, не седял правилно
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: БНТ
  Севернокорейският лидер Ким Чен-Ун. Снимка: БНТ

   

  Севернокорейският лидер Ким Чен-Ун нареди да бъде екзекутиран чрез разстрел висш държавник, защото… не седи правилно по време на среща. Министърът на образованието Ким Йонг-Джин губи живота си, след като лошата поза, която демонстрира по време на заседание на парламента, му навлича гнева на севернокорейския диктатор.

  Прегърбилият се 63-годишен вицепремиер е разпитван и е установено, че е “антиреволюционер агитатор” преди екзекуцията му през юли, се казва в официално съобщение на Южна Корея. Смята се, че друг висш чиновник – Ким Йонг-Чол, е изпратен в лагер за “идеологическо превъзпитание” заради неговата “арогантна нагласа”.

  Ким Чен Ун се доверява единствено на Ри Чон Хи за най-важните си пропагандни новини По-рано Южна Корея съобщи, че Ри Йонг-Джин, високопоставен служител в министерството на образованието, е осъден на смърт, след като заспал по време на среща с Ким Чен-Ун.

  Министърът на земеделието пък е осъден на смърт заради новите идеи, които предложил на севернокорейския лидер. Севернокорейският режим е особено параноичен през последните седмици, след като висш служител на страната от посолството в Лондон избяга в Южна Корея, заедно с жена си и децата, припомня Daily Mail.

  Северна Корея рядко обявява чистки или екзекуции, въпреки че държавните медии потвърдиха изпълнението на смъртна присъда на чичото на Ким, смятан за втория най-могъщ човек в страната, през 2012 г. заради разцепление и престъпления, вредни за икономиката.

  За бивш министър на отбраната също се смята, че е екзекутиран през миналата година за държавна измяна, според разузнавателната служба на Юга.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg