• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Борисов: Ако ГЕРБ загуби президентските избори, правителството си отива
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Бойко-Борисов-на-Дръзки-в-Бургас-15

  Ако загубим тези избори, трябва да попитаме хората наново кой искат да ги управлява. И това трябва да стане незабавно. Това заяви във Варна премиерът Бойко Борисов. Пред участниците в деветия редовен летен университет на младежката структура на ГЕРБ той бе категоричен, че при евентуална загуба ще подаде оставка още същата вечер, предаде Дарик.

  „Вярвам в инстинкта на хората. Ако те преценят, ние сме длъжни веднага да се съобразим. И не напролет, а още вечерта”, коментира премиерът в едночасовата си реч.

  „Ако сме загубили, приключваме. На другия ден да заповядат. Това е и морално, и правилно. Както и ако сме победили, те да искат предсрочни избори. Защото толкова са й им силите”, изтъкна Борисов.

  По думите му, на практика всеки може да извади като кандидат за президент „един генерал, адмирал, пилот от гражданската авиация”.

  „За мен много по-отговорно е да вземеш пилот от гражданската авиация. Той поне е доказал, че се грижи за пътниците, да ги достави живи и здрави. Военният пилот кара един самолет. И ако види, че не може да го кара, катапултира. Имаме такива случаи и в предишния мандат. Машината се разбива, държавата плаща”, отбеляза премиерът.

  „Смятайте колко трябва да е изпаднала една партия, за да търси работлив, честен, добър човек извън нейните редици, да няма един в една партия. Да няма един, за който да излезеш и да кажеш: Ето това е нашето лице. А да се скриват зад инициативни комитети”, коментира още той.

  Бойко Борисов увери, че кандидат-президентската двойка на ГЕРБ ще бъде излъчена от хора, които са започнали, развили са се и имат успешна кариера в рамките на политическата партия. „Другото е изключително безтоговорно. Да търсиш певци, артисти, пилоти и да ги подлъжеш”, заключи Борисов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg