Километрични задръствания на АМ "Хемус" и "Капитан Андреево"

Препоръчва се шофьорите да използват алтернативни маршрути

Километрично задръстване се е образувало в района на 46-и километър по магистрала "Хемус" в посока към София, съобщава БНТ. Движението се извършва в една лента и задръстването започва 2 километра преди тунела "Ечемишка".

Трафикът на българо-турската граница също е интензивен. На граничните пунктове "Капитан Андреево" и "Капъкуле" има 5-километрова колона от ТИР-ове.

Шофьори на тежкотоварни автомобили чакат да преминат границата повече от 20 часа. Граничният пункт "Капитан Андреево" работи на пълен капацитет. Отворени са за движение 10-те платна за леки автомобили. Очаква се в късния следобед движението да се засили.

През граничните пунктове "Капитан Петко войвода" и „Ивайловград“ пътуването към Гърция и към България е по-спокойно. Затова пътуващите могат да ползват алтернативни маршрути и да преминат българо-гръцката граница през тези пунктове.

По информация на Дирекция „Гранична полиция“ към момента обстановката по граничните пунктове е нормална. Засилен е потокът от автомобили за излизане от страната на „Кулата“ и „Маказа“, както и по двата моста над Дунав, но няма струпване от изчакаващи товарни автомобили.