Фън Шуй съвети за романтична и уютна спалня

Спалнята е мястото, където прекарваме една голяма част от времето си

В спалнята спим, релаксираме и се наслаждаваме на миговете с любимия човек. Не всички обаче обръщаме достатъчно внимание на това помещение, което освен приятно обзаведено, трябва да е уютно и да ни създава спокойствие.

Според известното учение Фън Шуй, което се основава на природните сили и внасянето на положителна енергия в дома, трябва да се спазват няколко неща, които ще допринесат за хармония и щастие в спалнята ни. Освен това те ще поддържат любовта между двама души по-дълго време, пише iwoman.bg.

Ето и кои са съветите на Фън Шуй специалистите за това как да превърнете спалнята си в перфектното помещение.

С аромат на любов

За да създадете една романтична обстановка в спалнята ви, е нужно просто да поставите няколко ароматни свещи. Можете да избирате между многото аромати, които се предлагат – ванилия, ябълка и канела, цветя, плодови – важното е да подберете тези, които харесвате както вие, така и вашата половинка. Специалистите съветват да палите такива свещи почти всяка вечер преди да си легнете – освен че създават една приятна релаксираща атмосфера, те засилват желанието за любовни страсти.

Украсете спалнята

Не се колебайте да разчупите спалното си помещение с няколко интересни вещи, сувенири или дори цветя. Така ще придадете повече уют, индивидуалност и разнообразие. Може да подберете всички онези неща, които любимият ви ви е подарил или вие на него – така ще си припомняте заедно хубавите мигове, което ще ви сближи още повече.

Забравете за телевизора

И не само... В спалнята си не слагайте електронни апарати – като компютър, лаптоп, телефон, дори и телевизор. Всички тези неща могат да внесат прекалено много лоша енергия, с която стаята не може да се справи. Фън Шуй специалистите дори казват, че наличието на електронни апарати кара влюбените да се карат по-често. Все пак когато си лягате, трябва да се настроите за сън или секс, а не да се разсейвате с някакви странични неща.

Придайте малко цвят

Единият вариант е да изберете спални мебели в различни цветове, а не само в един нюанс. Но ако държите на по-класическото, най-добрият начин да придадете малко цвят на спалнята е да поставите пътечка, която да е в контраст с другите неща. Тя ще добави уют в стаята и изглежда страхотно поставена в края на леглото ви. Важен е също избора на спално бельо.

Лека нощна светлина

Едно от най-приятните неща според Фън Шуй е леката нощна светлинка, която придава една много романтична и спокойна атмосфера. Затова като допълнение отстрани на леглото си, поставете нощни лампи. Подберете ги, така че да си отиват с нещо друго от стаята ви. А формата, размера и цвета, отново е изцяло ваш избор.

Огледала, вместо картини

Това е следващият съвет на специалистите: "Изберете огледало, което ви харесва и го закачете, така че да гледа към прозорец или врата, като по този начин то ще отразява отворено пространство, което ще помогне стаята да изглежда по-голяма.” Много важно е никога да не поставяйте две огледала едно срещу друго, защото така енергията ще се върти в кръг.

Поставете леглото на правилното място

И не с последно значение е къде ще позиционирате вашето "любовно гнездо". Препоръчително е леглото да бъде разположено възможно най-далеч от входа на стаята, но задължително трябва да се намира до стената. Никога не трябва да спите под прозореца, защото така енергията ще излети през него. Краката ви пък не трябва да бъдат обърнати срещу вратата. Според Фън Шуй специалистите най-подходящото място за вашето легло може да откриете така:

Застанете с гръб към вратата и след това погледнете надясно - това е т.нар. "любовен ъгъл”.