• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Изследват за остеопороза в Девня
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  остеопороза

  Информационна и скринингова кампания за запознаване с личните рискови фактори и ранна профилактика на остеопорозата ще се проведе в Девня на 19 септември. От 12 до 14 часа в Социални жилища и от 14,30 до 15,30 часа в Младежкия дом ще се проведат информационни събития под мотото “Да запазим костите си здрави!”.

  Посетителите ще могат да научат безплатно кои са основните рискове за развитие на остеопороза при мъже и жени и какви мерки да следват, за да запазят костите си здрави през всеки етап от живота си, да попълнят тестове за определяне на личния си риск и да научат повече за ролята на храненето и двигателната активност при профилактиката на това заболяване.

  По време на информационните събития ще се проведат измервания на костна плътност и телесен състав на цена 10 лева, с предварително записване на тел. 0884 71 44 39. Информационните събития “Да запазим костите си здрави!” са част от глобалната инициатива на Международната фондация по остеопороза в навечерието на 20 октомври – Световния ден за борба с остеопорозата. Кампанията се провежда в над 200 страни по света с цел повишаване на информираността и ограничаване разпространението на остеопорозни фрактури – една от водещите причини за ранна инвалидизация и смъртност сред възрастното население на планетата.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg