Добрев и Домусчиев съдействат по искане на Свиленград за промяна в закона за хазарта

Всяка година от хазартния данък в държавната хазна влизат 2 милиона лева

Свиленград поиска прекрояване на закона за хазарта и като оформяща се мека на хазартния туризъм у нас настоява за отчисления от данъка, които да остават в общинската хазна. По време на бизнес форума в Хасково днес кметът на пограничната община Георги Манолов докладва, че на територията на Свиленград се осъществяват мащабни проекти, свързани с хазартните игри.

Всяка година от хазартния данък в държавната хазна влизат 2 милиона лева, посочи Манолов. Според него е редно част от тази сума да остава в общината и да се използват за развитието на региона.

„Уверявам общините и представителите на бизнеса, че могат да разчитат на пълна подкрепа от моя страна за развитието си“, посочи депутата от Хасково Делян Добрев. Той подчерта, че до момента не е имало подобен казус и обеща, че ще сведе въпросът за разглеждане.

Като представител на най-голямата бизнес организация у нас обаче Кирил Домусчиев категорично даде рамо на искането на Свиленград и обеща на Георги Манолов, че КРИБ ще лобира за законови промени.

„Има ли индустрия, бизнес и предприемчиви хора, общината ще е добре и ще се развива", каза още Домусчиев.