Митьо Очите свива бизнеса

Крими

09-09-2016, 14:20

Снимка:

spodeli.eu

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Митьо Очите рязко се влоши, има опасност сърцето му да спре

Основен съдружник в „Аркус” беше убитият гард на Желязков – Сашо Японеца

Несебърският бос Димитър Желязков-Очите продава „Аркус – Сигурност Бургас” ООД, съобщава   Флагман. СОТ-ът на охранителната фирма има хиляди абонати из цялата страна, а нейните гардове отговарят за най-апетитните обекти по Южното Черноморие.
Несебърският Ал Капоне решил да се раздели с доходоносния бизнес, тъй като фирмата понесла огромни негативи след престрелката във “4 you” в Слънчев бряг. Постоянните проверки пречели на работата на гардовете и служителите в административния офис с централата на "Аркус", а и цялото внимание на обществото и медиите допълнително утежнявали ситуацията, разкрива нашият източник.
Официално Митьо Очите се води консултант в охранителната фирма, но за никого не е тайна, че именно той седи зад нея. Според Търговския регистър основен съдружник в „Аркус” е убитият гард на Желязков – Александър Алексиев, с 40%. Формално може да се намери друг между живите авери на Очите, на когото да се прехвърлят тези дялове, но не това е проблемът. Очите осъзнал, че не може повече да се справя с обемите на работа, приходите от последите месеци били спаднали трагично и едва стигали за издръжката на колите и офисите. Имало служители, които цяло лято не са вземали договорените заплати от по 600 лв.
В дружеството влизат още бившият началник на сектор „Криминална полиция” към ОД на МВР Бургас  Иван Владимиров - 17%  и бизнесменът Бенчо Бенчев - 10%. Другият основен акционер е „Аркус – Сигурност” София, които държат 30%.
Флагман.БГ потърси за коментар един от съдружниците във фирмата, но той не беше известен за предприетите от боса стъпки в намирането на реален купувач, който да брои пари в кеш. Той каза, че първо трябвало да свика общо събрание, за да се реши въпросът, осъзнавайки колко формално обаче би било това.

Припомняме, че на 8 юни Митьо Очите тръгна заедно с 30 въоръжени охранители от офиса на "Аркус" в Слънчев бряг и прекосявайки голяма част от курорта, внушителната група нахлу в ресторант "4 you". Последва престрелка в пълното с туристи заведение. Няколко дни след това за убийството на Сашо Японеца беше арестуван гардът на Божо Кравата – Тодор Славов.