Младежките национали ще играят квалификациите в Стара Загора

Мачовете са с Дания и Румъния

Младежкият национален отбор на България до 21 години ще играе решителните си квалификации за европейското първенство догодина на стадион "Берое", съобщава БНР. Момчетата на треньора Антони Здравков ще срещнат Дания на 7-ми и Румъния на 11-и октомври. И двете срещи са с начален час 18:00.

Отборът на България се намира на трето място в класирането на квалификационната група 5 с актив от 14 точки след 8 изиграни мача. Румъния има 16 и заема втора позиция, но след 9 двубоя, а недостижим лидер и класирал се вече за шампионата е Дания с цели 22 спечелени точки.

Регламентът предвижда четирите втори отбора с най-добри показатели от 9-те групи да играят плейофи, за да определят последните двама финалисти. По право се класират домакинът Полша и победителите в 9-те групи. Така шансът на България да стигне до пряк сблъсък за класиране минава през победи срещу Дания и Румъния.

Крайно време е старозагорската публика да подкрепи младите ни национали и да им даде необходимата подкрепа в битката за Полша 2017. Още повече, че играчите на "Берое" Христофор Хубчев и Александър Василев са неизменна част от тима на Здравков. Юношата на старозагорци Емин Ахмед също бе част от отбора в квалификационния цикъл.