Некадърното управление на Бареков затри няколко телевизии

СЕМ отне лицензите на TV7, News7 и ББТ

Телевизионните канали TV7, News7, Super 7 и ББТ отиват в историята. Съветът за електронни медии взе единодушно решение да отнеме лицензите им невъзможносттта да изпълняват задълженията си.

Телевизиите тръгнаха под ръководството на Николай Бареков и бяха пряко свързани със скандалния банкер Цветан Василев, но след фалита на КТБ секнаха и милионите, наливани в медиите.

В началото на годината Иван Гарелов, Елена Йончева, Юлияна Дончева, Катерина Евро и десетки други техни колеги, работили в ТВ7, сезираха Европейския парламент заради неизплатени възнаграждения от евродепутата, докато беше медиен шеф. Журналисти, сценаристи, оператори, редактори, гримьори и технически специалисти останаха без работа, недоумявайки как е възможно да бъдат излъгани по отношение на трудови възнаграждения от човек, който представлява страната ни в Европа.

"Той живее с незаконно придобитите средства и се изявява на най-високо ниво, без да се интересува колко професионалисти са били унижени от неговите неморални действия”, се казваше в писмото на пострадалите журналисти до Брюксел.

Припомняме, че ТВ Седем“ ЕАД, която е собственик на телевизионния канал ТV7, бе обявена в несъстоятелност от Софийския градски съд в края на 2015-та, като от емсеци насам каналите излъчваха стара продукция и напълно очаквано се стигна до решение за отнемане лиценза й.