"Горска" класна стая получиха учениците от "Св. Св. Кирил и Методий"

Мисия Пловдив

14-09-2016, 14:35

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

И през новата 2016-2017 учебна година ръководството на СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" Пловдив изненада своите възпитаници с поредната иновация. Учениците получиха като подарък нова стая на открито, която е специално изградена за всички съпричастни към проекта "Зелено училище в училище".
Средствата за нея са събрани от училищното настоятелство, от дарения на учители и служители на училището. Според проекта, който е по идея на учениците от ученическия съвет на училището и е разработен от деца в 10 клас участващи в СИП по Гражданско образование, училищният двор се облагородява, като се създава образователна биоградинка и класни стаи на открито.
В градинката учениците ще отглеждат сами и ще полагат грижи за растения от различни видове. В класните стаи на открито има учебни кътове за малки и големи с места за сядане, черна дъска и библиотека на открито. В тези класни стаи ще могат да се провеждат часове по всеки един предмет преподаван в училище чрез помощта на различни игри и занимания за учениците.
Реализираният проект се явява продължение на идеята да се провеждат часове на открито сред природата - Зелено училище в училище- и учениците да получават необходимите знания свързани с екологията и опазването на околната среда.