• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Майка, убила бащата на децата си, иска по-лека присъда
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: vesti.bg
  Снимка: vesti.bg

  22-годишната Венета Ангелова от шуменското село Саламаново, осъдена на седем години затвор за убийството на бащата на двете й деца, иска по-лека присъда. Тя настоява и съдът да преквалифицира деянието от умишлено убийство в убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана. В същото време прокуратурата настоява присъдата на Венета да бъде увеличена на 12 години затвор при първоначален строг режим.

  На 1 юни тази година, при условията на съкратено съдебно следствие Шуменският окръжен съд призна  вината на 22-годишната жена за това, че на 21 май 2015 година умишлено убила мъжа, с когото живеела на семейни начала, като му нанесла един удар с нож в гърдите. Общият размер на присъдените обезщетения на децата и майката на убития възлиза на 260 000 лева.

  Венета и Севдалин се познавали от ученическите си години. През 2012 г. се родила първата им дъщеря Ренета, а година по-късно и втората – Жасмина. През миналата година отношенията между тях започнали да се влошават, а битовите скандали завършвали често с побой над младата майка. Поредният скандал на 21 май отново ескалирал с размяна на обиди и удари.

  Венета нанесла само един удар с нож в гърдите на 23-годишния мъж, но с него засегнала сърцето и причинила смъртта му. Съдебните експерти уточнили по-късно, че смъртта на Севдалин Христов се дължи на масивна остра кръвозагуба, развила се вследствие прободното нараняване на сърцето. Смъртта е настъпила бързо и е била неизбежна. Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в 30 дневен срок.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg