Мария Габриел се срещна в Брюксел с представителя на България в лятното училище „Агора“

Животът

15-09-2016, 10:22

Снимка:

Инфо център на Мария Габриел в Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започна Европейската седмица на спорта в Русе

Ася Панджарова представи „Център Динамика”- Русе

За втора поредна година в Брюксел се проведе лятно училище „Агора“, организирано от Европейското женско лоби. Целта бе заздравяване на връзките между младите хора, които работят по въпроса за равенството между половете и повишаване броя на възможностите за развитие на жените в различни сфери на дейност. Участниците бяха млади жени на възраст между 18- 30 години от цяла Европа.  

България беше представена от Ася Панджарова, представляваща Сдружение „Център Динамика”- неправителствена организация в Русе, която е член на Алианса за защита от насилие, основано на пола и работи активно в сферата на човешките права, правата на жените и интеграцията, като в същото време осигурява специална грижа на жени, жертви на домашно насилие.  

В програмата на училището беше заложена среща с членове на Европейския парламент. В дискусията си с Ася Панджарова, зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европарламента Мария Габриел сподели за работата си по въпроса за правата на жените и равенството между половете, по-специално инициативите по проблема с насилието над жените. Според нея ключов фактор за постигане на по-добри резултати в изпълнение на целите за равнопоставеност е създаването на еднакви възможности за всеки, без оглед на пол, раса и социална принадлежност.