Георги Софкин вбеси Ути с пиянството си

Вальо Михов и Ирина Тенчева му спяха алкохола и цигарите, но за малко

Напрежението върху Георги Софкин явно си казва думата защото „мрънкалото“, както го наричат в Къщата започва да разкрива истинската си същност. Той е първият номиниран за изгонването от „ВИП Брадър”.

Подложен на този стрес малкият досадник се отдава на пиене и претенции, което на свой ред дразни все повече изтънчените съквартиранти. Нервите отново ескалираха по време на поредния купон в къщата. Под въздействието на огнената вода всички се бяха развилнели, като в един момент разгорещилият се Софкин се приближи до Ути и го пита дали е готвил за инвалиди. Това изкара пухкавият готвач от кожата му. Бъчваров веднага избълва в лицето на Софкин: „Малоумно е да ми задаваш такива въпроси”.
А след това той изрази възмущението си и пред другите съквартиранти. „Софкин ме дразни”, призна още той.
Преценили, че алкохолът е дошъл в повече на дребосъка, съквартирантите решиха да му го спрат, като Ути забрани на Софкин да изпие взетата от него чаша с текила. 
Тази забрана дойде като капак за критиката, която по-рано Георги изтърпя. Според съквартирантите, той, освен, че пиел, също и пушил твърде много. „Пуши за 11, има претенции за 18”, изцепи се Ути. „Загрижената“ Ирина Тенчева пък реши да скрие алкохола „на високо“, но след като не намери „високо“ постави бутилките в средата на огромната маса за хранене, която събира седемнайсетте заедно на закуска, обед и вечеря. Действията си тя обоснова с думите "За да не може ниски хора да си го взимат".
На фона на всеобщото неодобрение Софкин продължава да изпада все по-дълбоко в социална изолация, освен с ужасната воня носеща се около него, но и с досадните небивалици, които разказва.
Още от самото начало на шоуто зрителите коментират, че Георги Софкин е пристрастен към алкохола, той пие от сутрин до вечер, без да се съобразява, че питиетата са за всички, а не само за негова лична консумация. Това принуди Ирина Тенчева и Вальо Михов да предприемат мерки. Водещата и бившият президент на ЦСКА седнаха да мъдрят стратегия как да се случи това.
Вальо Михов намекна деликатно, че пиянството на Софкин не е само в Къщата, но и в реалния живот. Футболният функционер взе решение да обяви цигарен и алкохолен режим, като намали наполовина чашите и тютюна на Жоро.
Тенчева пък просто вдигна последните няколко останали бутилки с уиски нависоко и обясни: Това обаче не спря Софкин и от уиски той мина на текила.