Парапет на тераса се срути върху мъж в Димитровград

Това е втори подобен случай за две години в един и същи блок

Парапет на тераса падна и рани 46-годишен мъж в Димитровград. Откъсналият се бетонен блок е на втория етаж във вход Б на жилищен блок на ул. "Христо Г. Данов" 8. Това е вторият подобен случай в него. През май м.г. падна парапетът от тераса на 6-я етаж, съобщава "Дарик".Тази сутрин собственикът на апартамента на 1-я етаж, където е станал инцидентът, започнал ремонт на терасата си, за което предупредил съседите. Поискал от тях да премахнат паркираните под терасите пред блока автомобили. Намеренията му били да затвори терасата си с алуминиева дограма. При започване на работата обаче, парапетът от терасата на горния етаж се откъртил, паднал и затиснал крака на колегата му Пламен.
Пострадалият  мъж е прегледан в местната болница и е без опасност за живота. "Сам го закарах до там и слава Богу вече си е у дома, след като са го прегледали и са му направили превръзка. Беше малкият дявол и за щастие се размина леко", коментира собственикът на жилището Васко Василев.
На място дойдоха полиция и пожарна, които обезопасиха района. Съседи коментират, че причина за инцидента са изгнилите винкели и метални връзки в бетона.

Кран отстранява опасно надвисналия парапет, който по разказите на съседи тежи около 2 тона. Собствениците на дома са Мариана и Андон Бакърови, които живеят в столицата. Те са уведомени и в момента пътуват към Димитровград, разказаха съседите.
Хората от блока са изключително притеснени и смятат, че той е опасен. Те припомнят и другия случай от преди година, когато по случайност нямаше жертви, тъй като на партерния етаж там са устроени магазини, заведения и детска площадка. Тогава като причина бе посочено, че сглобките са корозирали.

Този блок е един от сравнително новите в Димитровград, строен в края на 70-те години на миналия век, а първите обитатели са се нанесли 1980 г.