• Varna
  8°
  ниска облачност
  Влажност: 93%
  Вятър: 4m/s SE
  Капачки осигуриха апаратура и за родилното в Окръжна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  апарат Родилно
  Снимка: “Аз вярвам и помагам”

   

  И отделението по неонатология в МБАЛ „Св. Анна” получи апаратура от кампанията за събиране и рециклиране на пластмасови капачки „Аз вярвам и помагам”. Болницата вече рзполага с прецизен американски неонатален веноскоп, който помага на специалистите да намират по-лесно вените на малките ръчички на новородените бебета.

  Само за няколко месеца са събрани близо 8 тона пластмасови капачки. През  ноември бе направено първото дарение – на АГ-болницата в града, която получи мобилна аспирационна система за торакален дренаж.

  Увеличават се учрежденията, които се включват в кампанията като до този момент те са над 60 детски градини и ясли, над 40 училища, офиси, общински и държавни институции, заведения, хотели, магазини, оптики, салони за красота, транспортни фирми, куриерски фирми, супермаркети, ароматизиращи компании, туроператорски компании и много други. Капачки са предоставили и хора от цялата страна, както и от чужбина.

  Събирането на пластмасови капачки ще продължи и дори ще събираме много повече за много по-кратко време, но желанието ни е да постигнем още по-бързо, още по-големи успехи като закупуваме така важната медицинска апаратура, която да помогне на нашите деца, обещават организаторите.

  6 коментара

  1. Petq

   Zdraveite kude se predavat tezi kapachki poneje nie sme subrali no za Haskovo a nezbaem kude tochno da ti predadem

  2. Неви

   Здравейте, моля да ми кажете адрес и на мен къде да ги предам.Благодаря предварително.

  3. Тонка Стоевска

   Имам намерение да подемем такава инициатива и в нашето училище. Вярвам, че можем да съберем известно количество капачки за да подпомогнем закупуването на апаратура за лечението на болни дечица в Български клиники. Живея в Троян и ме интересува къде можем да предаваме събраните капачки. Мола, дайте адреси за предаване!

  4. Ирина Витан

   Ето къде се предават капачките може да се свържете на лично съобщение на страницата Аз Вярвам и Помагам! https://www.facebook.com/azvyarvamipomagam/

  5. Петина

   Събрах 3кг. Капачки. В Шумен къде мога да ги предам?

  6. Мариела

   Имам окло 300 кг капачки, къде мога да ги дам в Ямбол ???

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *