• Варна
  17°
  тъмни облаци
  Влажност: 47%
  Вятър: 5m/s ESE
  15 европейски университета гарантират работа на възпитаниците си
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Pixabay
  Снимка: © Pixabay

   

  Всяка година Cicarelli Symonds съставя класация на най-добрите университети в света. Тя се основава на репутацията на учебното заведение в академичните среди и сред работодателите, както и на броя на цитатите на научни изследвания, които университетът получава за публикуван труд в конкретна дисциплина. QS дава максимални 100 точки.

  Предвид факта, че намирането на добра работа често е основното притеснение на студентите, когато избират университет, Business Insider публикува списък с висшите учебни заведения в Европа, които получават най-висока оценка в класацията на QS в областта на репутацията в академичните среди. Шест университета получават отлична оценка от 100 точки от QS, така че изданието използва глобалната им репутация сред работодателите, за да изготви подреждането.

  1. Техническият университет в Мюнхен (33-о място в общата класация) – Германският университет, който е дал на света 13 носители на Нобелова награда, получава 97.6 точки за репутацията си сред работодателите.
  2. Университет „Бокони” (30-о място в общата класация) – Намира се в Милано и е световноизвестен с качеството на дисциплините си, особено на магистърската си програма по бизнес администрация. Поради това висшето училище се ползва с изключително добра репутация сред работодателите с оценка от 98.1 от QS.
  3. Швейцарският федерален институт по технологии (26-о място в общата класация) – Цюрихският университет е най-добрият в Швейцария по отношение на репутация сред работодателите с оценка от 98.9
  4. Университетът „Уоруик” (24-о място в общата класация) – Този университет, и особено факултетът му по бизнес, са известни в британските бизнес среди с талантливите си студенти. Сред видните възпитаници на университета е настоящият главен икономист на Bank of England Анди Халдейн.
  5. Университетският колеж в Лондон (20-о място в общата класация) – Той е третият най-добър университет във Великобритания и това му помага да постигне резултат от 99.3 в областта на репутацията сред работодателите.
  6. HEC Paris (19-о място в общата класация) – Възпитаниците на HEC са едни от най-уважаваните в света от работодателите. Сред забележителните му бивши студенти са френският президент Франсоа Оланд и бившият управляващ директор на МВФ Доминик Строс-Кан. Той получава оценка от 99.3.
  7. Политехнически унивеситет (17-о място в общата класация) – С оценка от 99.7 точки Политехническият университет в Париж има сред бившите си възпитаници трима бивши френски президенти и трима носители на Нобелова награда
  8. Университетът в Манчестър (15-о място в общата класация) – Този университет се изкачва тихо и скромно в класацията на QS в последните години и това до голяма степен се дължи на звездната му репутация сред работодателите. Висшето училище получава оценка от 99.7 точки.
  9. INSEAD (11-о място в общата класация) – Университетът, чийто основен кампус се намира във Фонтенбло, Франция, има сред известните си бивши възпитаници изпълнителният директор на Credit Suisse Тиджан Тиам. Той получава почти максимална оценка – 99.9 точки.
  10. Лондонското бизнес училище (десето място в общото класиране) – Първият от шестте университета с максимална оценка от 100 точки по репутация сред работодателите. Сред известните бивши възпитаници на университета са настоящият финансов министър на Уганда и носителят на Нобелова награда за икономика от 2014 г. Жан Тирол
  11. Императорският колеж в Лондон (осмо място в общото класиране) – Този университет е световноизвестен с научните и инженерните си специалности, като заема осмо място в общото класиране на QS на най-добрите университети в света. Голяма част от успеха му се дължи на отличната му репутация сред работодателите.
  12. CentraleSupélec (седмо място в общата класация) – Този парижки университет предлага обучение само в инженерни дисциплини, които му позволяват да създаде отлична репутация сред работодателите, търсещи специалисти в тези области.
  13. Лондонското училище по икономика и политически науки (шесто място в общата класация) – Инвеститорът милиардер Джордж Сорос, бившият премиер на Гърция Георгиос Папандреу и фротменът на Rolling Stones Мик Джагър са сред възпитаниците на този университет, който се намира в центъра на Лондон.
  14. Кеймбриджкият университет (трето място в общата класация) – Може би не е учудващо, предвид позицията му като един от най-престижните университети в света, че работодателите отчаяно искат да се доберат до възпитаници на Кеймбриджкия университет.

   

  1. Оксфордският университет (второ място в общото класиране) – Оксфордският университет има отлична оценка в областта на репутацията сред работодателите. Една четвърт от мениджърите във водещите компании във Великобритания и 42 от 56 премиери на страната са завършили Оксфорд. Поради това не е учудващо, че работодателите харесват възпитаниците на университета.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg