• Варна
  8°
  лека мъгла
  Влажност: 100%
  Вятър: 3m/s ESE
  Графа и крафт пивовари на “Усмихни се. Карин дом”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Карин домГрафа е поредната звезда, застанала зад каузата на благотвителния семеен фестивал „Усмихни се. Карин дом“. Участието му е предвидено за 24 септември от 21:30 часа, веднага след изпълнението на своята приятелка и колежка Мария Илиева. Второто издание на фестивала, който миналата година събра сумата от 29 000 лв. в подкрепа на Карин дом, си поставя за цел да предложи на посетителите забавления за цялото семейство във всеки час на своите три дни – от 23 до 25 септември.  С присъствието на двете големи звезди на съвременната поп сцена, организаторите се надяват да привлекат по-млада публика и да постигнат висока посещаемост и в по-късните фестивални часове.Графа

  През деня обаче, „Усмихни се. Карин дом“ ще запази формата си на любимо семейно забавление. На зелените поляни посетителите ще могат да прекарат цял един ден с любимите си хора. Организаторите съветват да си вземете одеяло за пикник и да освободите трите почивни дни. Забавленията отново са разделени по интереси така, че никой от семейството да не скучае. Дамите ще имат възможност да купят вкусни и здравословни продукти от щандовете на Фермерски Пазар Варна, който скоро ще навърши две години от създаването си. „Фермерският пазар“ ще участва за втора година във фестивала, като този път ще бъдат представени около 15 участници от региона.

  Татковците пък отново ще се радват на хубава бира, а този път селекцията ще е наистина богата. За първи път във Варна в рамките на фестивала ще може да станете част от среща на български крафт пивовари. Така наречените „занаятчийски бири“ се произвеждат в малки серии от натурални продукти, по-голямата част от тях са нефилтрирани, непастьоризирани и с натурални газировки. На изложението ще бъдат представени и много специални серии с подправки, с различни видове култури като лимец, както и такива, приготвени от много редки и скъпи видове хмел, гарантиращи уникалния им вкус. Ако пък някой има желание да започне да произвежда собствена бира, то ще може да поговори с по-опитните и да получи ценни съвети.

  Фестивалът ще включва също надуваеми атракциони, занаятчийски пазар с уникални аксесоари и предмети за дома, барбекю зона и много забавления за децата като кулинарна работилничка, йога уроци, английски език, рисунки за лице, роботика и още много други, които най-малките може би ще опитат за първи път.

  Входът е срещу дарение от 2 лв. в трите фестивални дни и 5 лв. за специалната съботна вечер с участието на Графа и Мария Илиева. Събраните средства са предвидени за запазването на двете терапевтични групи, открити след миналогодишния фестивал, както и за подпомагане на програмата за ранна интервенция, така важна за всички деца с увреждания и тяхното бъдещо развитие.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *