Пътници изживяха шокиращо кацане след близо час кръжене във въздуха!

Самолетът се приземи „твърдо” заради проблеми с колесник

Самолет А320 на американската компания „Американ еърлайнс” (American Airlines), извърши аварийно кацане на международното летище в град Тампа (щата Флорида). Причина за инцидента е предполагаем отказ на колесника, но приземяването бе благополучно, съобщи Канал 3, позовавайки се на „Фокс нюз”.Самолетът със 146 пътници на борда е летял от Финикс, щата Аризона, за Тампа, Флорида. Около час преди приземяването екипажът е установил, че има проблем с колесника.
Командирът на лайнера е кръжал допълнителни 45 минути над летището, след което пътниците били предупредени да се подготвят за твърдо кацане, което е преминало благополучно.
„След като самолетът кръжа около 45 минути, екипажът започна да ни подготвя за твърдо кацане. Неочаквано стюардите започнаха буквално да крещят, като ни призоваваха да се подготвим незабавно за удар”, разказва пред телевизионния канал един от пътниците. Според други от пътуващите в злополучния рейс, те успели мислено да се подготвят за най-лошото и да се простят един с друг завинаги.