• Варна
  4°
  разсеяна облачност
  Влажност: 56%
  Вятър: 5m/s NNE
  Довършват стенописите в Катедралата с общински пари
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  ©Varnautre.bg
  Снима:  ©Varnautre.bg

   

  Община Варна да отпусне средства за довършването на реставрацията на стенописите в Катедралния храм „Свето Успение Богородично“. За това отправят молба от Варненската и Великопреславска митрополия, която на 30 август отбеляза 130 години от първото богослужение в най-големия варненски храм.

  Работата по възстановяването на цените стенописи е започнала в началото на тази година, като се извършва и ремонт на централния купол. Дейностите се извършват със средства на Митрополията и храма. В хода на работата обаче са възникнали проблеми, които налагат спешно осигуряване на допълнително финансиране, сатва ясно от писмото на варненския митрополит Йоан.

  От своя страна кметът Иван Портних предлага на общинските съветници да бъдат отпуснати 29 000 лева, като отбелязва сключеното между общината и Митрополията споразумение за партньорство, една от целите на което е приобщаване на жителите и гостите на общината към българската духовна и културна традиция. Предстои предложението да бъде разгледано от финансовата комисия към местния парламент, който ще ззаседава в края на следващата седмица.

  3 коментара

  1. Петър Ноев

   Поповете пак просят от готовите пари! Църквата не плаща никакви данъци, а постоянно иска да и се дават пари събрани от данъци. Всеки си плаща местен данък сгради, църквата не плаща. Всеки плаща ДДС, църквата не плаща. И т.н. Никакви пари за църквата. Когато си изкарат пари от свещи и кръщенета да си ги харчат…

  2. bog ne sa6testvuva

   Da vi sera na cyrkvata! Za kakyv 4ep vi sa tezi stenopisi-kartinki?

  3. аман от религии

   Шо за глупост? Църквата даже не плаща местен данък сгради на общината, а общината ще и дава пари за ремонти?!?!?!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg