Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Варненка стана “Кралица на киселото мляко” в Родопите
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: Дарик радио
Снимка: Дарик радио

 

23-годишната Мариана Георгиева е новата „Мис Родопи 2016″. Красавицата от Варна бе коронована и за „Кралица на киселото мляко”. Георгиева ще представи страната ни в Китай. Изборът на „Мис Родопи 2016″ бе част от празничната програма на Фестивала на киселото мляко, което се проведе тази седмица в смолянското село Момчиловци, предаде Дарик радио.

Спонсор и съорганизатор на празника е китайска компания, която произвежда мляко от няколко години. Специално за фестивала пристигнаха гости от Китай, където млякото на Родопите и Момчиловци се рекламира като една от тайните на дълголетието.

Първа подгласничка на победителката и “Мис Елегантност” на провелия се снощи конкурс е Антония Петрова. 16-годишното момиче от София впечатли журито и се окичи с призовото място.

Втора подгласничка и “Мис Талант” е 23-годишната софиянка Христина Николова. Трета подгласничка на „Мис Родопи 2016″ , която получи и титлата „ Мис Здраве”, е 18-годишната Петя Сивинова от Чепеларе.

16-годишната Виктория Учикова с корени от Момчиловци пък спечели сърцата на публиката. Наградният фонд на конкурса е 8000 лв., като „Мис Родопи – Кралица на киселото мляко-2016″ ще получи 3000 лв., първа подгласничка – 2000 лв., втора подгласничка – 1500 лв., трета подгласничка – 1000 лв. Наградата за избора на публиката е 500 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *