• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Още 100 души могат да се изследват безплатно за сънна апнея
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: e-zdravey.com
  Снимка: e-zdravey.com

   

  Последни 100-ина души имат шанс да получат достъп до безплатно изследване на риска от Обструктивна сънна апнея (ОСА) преди края на годината. Скринингът се извършва по съвместната програма на университетската МБАЛ „Света Анна“ и  община Варна. На изследването могат да се подложат жителите на Варна или прилежащите й населени места – селата Каменар, Звездица, Тополи, Казашко и Константиново.

  Прегледите ще се провеждат до края на 2016 г. всеки делничен ден – от понеделник до петък, между 9 и 12 ч. От стартирането на програмата – в първите дни на юни 2016 г. – през специалистите на отделението по УНГ за изследването са преминали 300 човека, при капацитет – 400.Записванията продължават на телефон: 052/821 356, всеки делничен ден от 8 до 16 часа.

  В рамките на програмата екип от сертифицирани лекари за извършване на акустична рино- и фарингометрия от Отделението по УНГ към МБАЛ „Света Анна“  провеждат безплатен скрининг с апарат ECCO VISION на жители на община Варна със симптоми на хъркане и апноични паузи по време на сън с цел установяване нивата на обструкция на страдащите от обструктивна сънна апнея (ОСА) и препоръки за последващо лечение.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg