• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Мъж от Кичево укрил ДДС за над 9 млн. лева
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив

  Над 3000 лева са похарчени за експертизи само по последното дело, внесено в Окръжния съд

  Мъж от село Кичево ще се изправи пред съда за укриване на данъчни задължения по ЗДДС в особено големи размери – близо 2,3 млн. лева. Деянието е осъществено през лятото и есента на 2013 година. З. И. не за пръв път се среща с Темида. Той е бил осъждан за обсебване през 2009 г. и за данъчно престъпление през 2014 г. Срещу него, отново за данъчно престъпление, има висящо наказателно дело във ВКС. Общата сума на укритите от З. И. данъчни задължения по посочените три наказателни производства надхвърля 9 милиона лева.

  Само по последното дело, внесено в Окръжния съд, за експертизи са похарчени над 3000 лева. По делото З.И. има съучастник, който се издирва с Европейска заповед за арест по разделени в друго досъдебно производство материали. Ако бъде признат за виновен, З. И. може да бъде наказан с лишаване от свобода от три до осем години и с конфискация на част или на цялото му имущество.

  На съдебната скамейка застава и 29-годишният В. Ц., който е обвинен в грабеж, извършен в условията на опасен рецидив. На 21 септември тази година мъжът нападнал и скъсал от врата на жена златен синджир с кръст. Задържан е под стража два дни по-късно. Деянието е извършено в изпитателния срок на условно предсрочно освобождаване за предходно такова. Ако бъде признат за виновен го грози наказание лишаване от свобода от пет до петнадесет години. В този случай той ще изтърпи и частта от предходното наказание, за която е бил условно освободен.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg