• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Бездомник евакуиран от кола до дере при снощната буря
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Кадър: Нова телевизия
  Кадър: Нова телевизия

  Общо шестима души, сред които и бездомник, обитавал кола, са били евакуирани от служители на Областната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението по време на вчерашната буря във Варна. 56-годишен мъж е изведен от изоставена кола в района на дерето до ул. „Чинар“, след като то започнало да се пълни с вода, съобщиха от полицията.

  48-годишен варненец пък е закъсал с колата си в наводнилия се подлез на ул. „Шипка“. Мъж с три деца се оказа блокиран в подлеза на бул. „Сливница“ до стадион „Локомотив“. Хората са изведени от пълните с вода съоръжения с помощта на спасителните екипи.

  На 26 сигнала за наводнени подземни и приземни етажи на сгради са реагирали служителите на Дирекцията. Пороят наводни и първия етаж на Спешния център към МБАЛ „Св. Анна“ във Варна. Премахнати са и два клона, паднали на ул. „Атанас Москов“ и автомагистрала „Хемус“. При инцидентите няма пострадали, като не са засегнати и автомобили.

  Мощната дъждовна буря, придружена с гръмотевици, се разрази около 18 часа вчера и за минути наводни улиците в града. На места паднаха и градушки с големина на грахово зърно. Канализацията отново не успя да поеме обилното количество дъждовна вода, а обяснението е, че шахтите са затлачени от падналите листа.

  Екипи на ВИК и фирмата, с която общината има сключен договор за отводняване, са работили през цялата нощ, а тази сутрин е започнало и почистване на шахтите.

  Снимка: Facebook/ Севдалина Тодорова
  Наводненият Спешен център. Снимка: Facebook/ Севдалина Тодорова

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg