• Варна
  10°
  разсеяна облачност
  Влажност: 29%
  Вятър: 10m/s NE
  Дебат Варна – с фокус върху дигиталните умения
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Pixabay
  Снимка: © Pixabay

  Националната конференция ще бъде открита с представяне на „Варна – Европейска младежка столица 2017“

  Националната конференция „Цифрова грамотност и социални умения в 21 век“ ще се проведе от 29-и септември до 2-ри октомври в Юнашкия салон във Варна. Тя се организира от Националния младежки форум (НМФ), в партньорство с Младежкото сдружение за мир и развитие на Балканите (МСМРБ) и със сътрудничеството на Фондация “Фридрих Еберт”. За събитието са селектирани 100 представители на младежкия сектор в страната, експерти от различни области на социалните иновации и дигиталните технологии.

  По време на конференцията ще се дискутират основните умения, необходими за професионалното използване на информационните и комуникационни технологии, ролята на физическите пространства при създаването на условия за развитие на умения и европейския контекст на цифровото приобщаване. Участниците ще бъдат запознати със свободния пазар на работна сила, програмите за предприемачество (предоставяни от Агенцията по заетостта и Бюрата по труда) и с европейския мащаб на пазара на труда. В рамките на конференцията  са обособени пет панела, които обхващат секторите предприемачество, дигитални и социални програми на Европа и развитие на дигиталните умения във физическа среда.

  “Конференцията във Варна, или познатата още като “Дебат Варна”, има вече 8- годишна история. Тя е резултат от устойчивото партньорство с Дирекция “Образование и младежки дейности” в Общината. Тази комуникация е именно провеждане на структурен диалог на местно ниво – среща между младите хора и отговорните за формиране на политики, овластени лица. Варна е една от oбщините, които са пионери в младежката работа и имат най-добре развитите младежки политики в страната. Неслучайно са носители и на титлата Европейска младежка столица  за 2017 г.”. Това коментира Георги Мерджанов, член на Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите и част от Управителен съвет на Национален младежки форум.

  В конференцията ще участват представители на Националната агенция за професионално обучение и образование, Министерството на труда и социалната политика, Национален център за дигитална култура към НДК, организациите – MoveBG, 9Academy и евродепутати.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg