Петдесет събития представят в Нощта на изкуствата в Стара Загора

Библиотеката организира и традиционното Пижамено парти

Петдесет събития ще бъдат представени на 22 сцени в Стара Загора по време на Нощ на изкуствата 2016 г. На 30 септември ще се проведе единадесетото издание на културния форум, съобщават от пресцентъра на общината.
Официалното откриване ще бъде от 19.00 часа, пред Регионалния исторически музей. Програмата ще започне с изпълнение на Клуб за български народни танци "Тракийци", а от 19.30 часа, Военният духов оркестър ще изнесе концерт на Лапидариума.
На второто експозиционно ниво в музея ще бъде наредена изложба "120 години от избирането на Митрополит Методий Кусев за старозагорски митрополит", а на четвърто ниво, от 21.30 часа, ще бъде открита официално изложбата "Могъществото на тракийските владетели - изгубено и намерено съкровище от гробницата до село Дълбоки". Експозицията представя фотокопия на експонати от Ашмолиум музей в Оксфорд.
Библиотека "Родина" кани на литературни срещи на свещи, които включат представяне на благоевградчанката Красимира Кацарска и промоция на книгата "Нюх" на младия автор Емил Минчев. Библиотеката организира и традиционното Пижамено парти.
За първи път Старозагорската опера ще представи спектакли на три сцени по едно и също време.
В Нощта на музеите ще бъдат подредени арт и книжни базари, а специална изненада ще бъдат уличните спектакли.