• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Мост в Холандия променя всички закони на физиката
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  През 2002 година светът видя Veluwemeer Agueduct – творение на най-добрите инженери, свързващ континенталната част на Холандия и изкуствения остров Флеволанд

  Обсъждани са били най-различни идеи, в това число подводен тунел и обикновен мост, но проектите биха били твърде скъпи, времето за построяването им – в пъти повече. Идеята била и земният, и водният транспорт да се движат без прекъсване, без фериботи и без задръствания.

  10475815-2-1000-1466770586 10475715-6-1000-1466770586

  Забележителното решение – воден мост – е вече факт. Можете да се поразходите по него – за пешеходците са направени специално оборудвани тротoари по двете страни на магистралата.

  Днес по моста на дълбочина 3 метра преминават 28 000 автомобила на ден, а лодките спокойно пресичат водния път над моста.

  По материали на AdMe.ru

  2 коментара

  1. Ами...

   “…за пешеходците са направени специално оборудвани тротуари по двете страни на магистралата.”

   Достатъчно е само едно поглеждане на картинките, които сте публикували, за да се види че “тротУар” има само от едната страна! …”тротуари”… omg…

  2. нема начин

   Да не говоря, че точно такъв “мост-тунел” има в САЩ потроен преди доста време. Мост няколко километра навътре във водата след което става подводен тунел и излиза от другата страна пак като мост дълъг няколко километра. Доста по-впечатляващо. И са два близо един до друг.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg