• Варна
  -2°
  лека мъгла
  Влажност: 100%
  Вятър: 1m/s WNW
  Поредно дарение за АГ болницата – термолегло
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив

   

  Термолегло ще получи като дарение варненската АГ болница. То е осигурено благодарение на дарителска кампания под надслов „За най-уязвимите”, инициирана на Деня на детето от три  голеи компании. Термолеглото ще бъде официално дарено на болницата на 5 октомври тази година.

  Неонатологичното отделение на АГ болницата е единственото отделение в цяла Североизточна България, осигуряващо трето ниво на компетентност според стандарта по неонатология. Тук се провежда най-съвременна диагностика и лечение на новородени с екстремно ниско и ниско тегло недоносени деца, включваща качествена първична реанимация на рискови новородени, апаратна вентилация, приложение на сърфактант терапия при деца с дихателна недостатъчност и последваща профилактика.

  Отглеждането на тези деца продължава с месеци и именно тук е мястото на термолеглото, което се явява като завършек на тези високоспециализирани грижи. Термолеглото се използва за адаптация на високорискови бебета след изваждането им от кувьоз и техния топлинен комфорт, осигурявайки по-лесен достъп, за извършване на манипулации и завършване на терапията им и емоционален контакт с децата.

  Елементите му предоставят на новороденото неутрална в температурно отношение околна среда, защитавайки го от охлаждане и претопляне, равномерно разпределение на топлината, така че бебето се чувства комфортно при поставяне, възможност за лесно измерване на температурата и нейната регулация за забавяне на студовия стрес.

   

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg