• Варна
  10°
  тъмни облаци
  Влажност: 29%
  Вятър: 9m/s NE
  MTV във Варна: Първо парите, после концертът
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Coventrytelegraph.net
  Снимка: Coventrytelegraph.net

  В случай че събитието се отмени, депозитът ще бъде възстановен, но след като се приспаднат разходите за реклама

  50 000 евро депозит да плати община Варна за концерт на MTV в града, гласуваха съветниците от местния парламент на днешната сесия. Решението мина с клизма: първоначално то не събра необходимите гласове. Неочаквано 40 минути по-късно то беше подложено на ново гласуване и след обяснение от зам.-кмета Пламена Маринова – прието.

  При първия опит идеята да получи зелена светлина, скочи съветникът Григор Григоров, който предложи гласуването да бъде отложено. Той поиска, преди да бъдат предоставени парите за депозит, да се подпише ясен договор с фирмата посредник, да се види какви са ангажиментите й и чак тогава да се превеждат пари за организацията. Той посочи, че вместо да се гласуват пари на толкова ранен етап, общината може да даде банкова гаранция за участието си в мероприятието. Предложението му обаче не събра нужните гласове и отпадна. Веднага след това на гласуване бе подложено и същинското предложение  – общината да плати парите, но то също не събра гласове, за да мине.

  Изненадващо 40 минути по-късно, същата точка от дневния ред бе внесена отново от председателя на общинския съвет Тодор Балабанов и този път, в отсъствието на Григоров и останалите неподкрепили идеята, предложението получи одобрение.

  Така общината  ще брои 50 000 евро за събитието “MTV Crashes Varna” на компанията Action Media, която е натоварена с уреждането на домакинството. Подробностите около самото събитие обаче са още неясни. Според изпълнителния директор на Action Media Робърт Куирк в града ще дойде екип от MTV, с който ще бъдат уточнени всички детайли по предстоящото музикално събитие и едва тогава ще бъде подписан и договор.

  В случай че музикалното събитие се отмени, депозитът ще бъде възстановен в пълен размер, след като се приспаднат всички преки разходи за реклама, в това число рекламни клипчета. По-рано – през август, когато предложението бе разглеждано на комисия по култура, съветникът Красен Иванов поиска депозитът да се върне в пълен размер, без да се приспадат разходите за реклама, ако събитието се отмени не по вина на община Варна. Предложението му обаче не получи подкрепата на комисията.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg