• Варна
  10°
  тъмни облаци
  Влажност: 27%
  Вятър: 9m/s NE
  Светлан Златев: Общината пази над 20 проекта на инвеститори
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Снимка: © Varnautre.bg

  Над 20 проекта за строителство, някои от които са свързани с чужди инвестиции и работни места, отлежават в общинската администрация повече от една година. Това заяви днес общинският съветник от Реформаторския блок Светлан Златев, който още преди месец и половина внесъл писмено питане, но така и не получил отговор. Според него всички тези проекти вече са преминали нужните процедури, одобрени са от Експертния съвет по устройтсво на територията, а някои от тях са съгласувани и в Министерството на регионалното развитие. Въпреки това те не са предложени за разглеждане от Общинския съвет, който единствен може да узакони изработените Подробни устройствени планове.

  Според Светлан Златев има негласна забрана за издаване на разрешителни за строеж в определени зони на града. В изказване на днешното заседание на Общинския съвет той попита дали трябва да вярва на легендата, че

  “групичка овластени служители от администрацията и общински съвестници от управляващото мнозинство не допускат разглеждането на тези ПУП-ове с някаква определена цел – вероятно користна”.

  Светлан Златев предупреди, че големи международни инвеститори вече се отказват от съвместна работа с българските си партньори и се оттеглят заради забавянето. Той обаче отказа да уточни за какви точно инвестиционни проекти става дума и обеща да направи това, след като изтече срокът за отговор на днешното му питане, отправено публично до кмета.

  Подобен казус за проект, който от 2 години чака благословията на общината, представи и присъстващ в залата гражданин.

  1 коментар

  1. хой

   мммм дааа , мила родна картинка – знаем си ги тия в общината …. за нищо не стават … освен да крадат

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg