• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Жители на “Чайка” искат строителна забрана, плашат с обсада
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив

   

  Гражданите задаваха на кмета и въпроси за сметопочистването

  В началото на днешната сесия на Общинския съвет, която традиционно започва с питания към кмета, не малко време беше отделено и на “вечната” тема за застрояването на квартал “Чайка”. Съветникът Иван Иванов и присъстващи в залата представители на граждански организации за пореден път поискаха и за “Чайка” да бъде наложена строителна забрана, такава, каквато кметът обяви за “Кайсиева градина”. Друго изказване обаче противопостави на интересите на живеещите в квартала исканията и неволите на собствениците на реституирани имоти, които не могат да започнат да строят върху тях, въпреки влезлия в сила ПУП на квартала – след обжалванията през май той беше окончателно одобрен и от Върховния административен съд.

  “Ще стане страшно!”, “Искате 1000 човека да ви обсадят ли?”, подвикваха по време на изказванията жители на квартал “Чайка”, дошли да подкрепят гражданските активисти.

  Болен въпрос беше отново и сметопочистването на града. Според изказванията, на много места – основно в район “Приморски”, няма достатъчно кофи за боклук. Зам.-кметът Пейчо Пейчев отговори на питанията вместо кмета Иван Портних, който по същото време приемаше в кабинета си министъра на културата Вежди Рашидов. Пейчев обеща писмени отговори на всички въпроси и обясни за сметосъбирането, че след подписването на договорите с новите фирми те имат 3 месеца “мобилизационен срок”, за да набавят нужните съдове и техника. През това време по улиците е трябвало да останат казаните на вече отстранените фирми, но те, очевидно обидени от резултата от проведния конкурс, не изпълнили това условие.

   

   

  1 коментар

  1. да

   Хайката на Иван Иванов пак се разлая, все пак избори идват.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg