• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Проблемът с Дупката – на финалната права
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Вежди Рашидов и Георги Гергов в Дупката (9)

  Проблемът с Дупката в центъра на Варна е на път да бъде разрешен. Това увери министърът на културата Вежди Рашидов, който днес се срещна с кмета Иван Портних. Морската столица ще може да си възвърне собствеността на терена и да го превърне в зона, подобна на софийското ларго, смята министърът.

  Припомняме, че държавата прехвърли на Община Варна 29% от дела си в Пловдивския панаир, чийто собственик Георги Гергов притежава и терена на Дупката. Така общината би могла да размени частта си в Панаира срещу собствеността на имота в центъра на Варна.

  Министерството на културата ще съдейства и за премахването на опасна скала, надвиснала над Аладжа манастир, заради която сезонът беше провален. През пролетта на 2017 г. ще бъде създадена организация и скалата ще бъде премахната, а ведомството ще финансира програма за развиието на скалния комплекс.

  Рашидов отново изтъкна, че забавянето на паспортизацията на сградите паметници на културата се дължи на малкия брой служители, натоварени с тази задача. Документите на сертифицираните сгради ще бъдат изпращани поетапно в Община Варна, на чиято територия има около 750 паметника на културата.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg