• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Борят телефонните измами със стикери на апаратите
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  телефонна измама

  Варненската полиция с масова информационна кампания сред възрастните хора и учениците

  Областната дирекция на МВР във Варна и всички полицейски поделения в областта започват информационна кампания с цел намаляване на телефонните измами и запознаване на населението с възможните рискове. Инициативата се подкрепя от общините в региона.

  В рамките на кампанията са планирани срещи с възрастни жители на областта, на които ще бъдат припомняни основните правила при разговор с непознат по телефона. Целта е да се насочи вниманието им към възможността да станат жертва на телефонна измама и да им бъдат дадени съвети за запазване на самообладание.

  Освен това инициативата обхваща децата и учениците на Варна. Наблюдават се случаи, в които именно непълнолетни граждани стават жертви на измамни сценарии по телефона, поради което със съдействието на Регионалното управление на обрзованието полицейските служители ще влязат в класните стаи с кратки насоки и съвети към децата.

  С помощта на Община Варна и останалите общини в областта са изготвени брошури, описващи основните рискове, сценарии на измами по телефона и основни съвети към гражданите. Изготвени са и стикери, които могат да се залепят върху телефона вкъщи или в близост до него, които да напомнят при всяко позвъняване, че има опасност и трябва да сме нащрек.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg