• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Коледен базар набира средства за онкоболни деца
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Pixabay
  Снимка: © Pixabay

  Над 50 изложители ще зарадват посетителите с куп изненади и изключителни творения

  Няколко благородни каузи ще си подадат ръце на коледния базар “Сръчко” във Варна, чиято цел е да открие хората със златни ръце, които с много любов и фантазия създават играчки, бижута, украса, коледни картички и много други красиви произведения на изкуството. Всички ние – варненци, ще можем да зарадваме любимите си хора с уникални и неповторими коледни изненади, но и ще подпомогнем българските творци да покажат невероятния си талант пред множество хора.

  Организаторите на „Сръчко” се свързаха с представителите на фондация „Артон”, които избраха специално предназначен за тях щанд от два квадрата, където ще бъдат изложени всички творения на малчуганите от фондацията. Неправителствената организация ще събира средства за онкоболните деца в България, продавайки ръчно изработените творения на малчуганите.

  Организаторите са предвидили и място за фондация „Карин дом”. Една от каузите на събитието ще бъде да бъде подпомогната програмата “Ранна интервенция” на Карин дом, която е насочена към бебета и малки деца от 0 до 3 години. Посетителите на коледния базар ще имат възможност да се включат и подкрепят Карин дом като за целта ще има дарителска кутия и информационни материали за дейността на фондацията в близост до детския кът, предвиден за забавление на най-малките гости на базара.

  Около Рождество Христово организаторите на „Сръчко” са предвидили и куп изненади за малчуганите от „Карин дом”. Те ще могат да посетят специално организирано за тях безплатно куклено представление, след което на излизане от залата децата ще бъдат посрещнати от Дядо Коледа, който ще им раздаде предварително подбрани и опаковани подаръци.

  Коледният базар „Сръчко” ще се проведе от 1-ви до 31-ви декември във Фестивалния и конгресен център. Базарът е посветен изцяло на ръчно изработените творения, където над 50 изложители ще зарадват посетителите с куп изненади и изключителни творения. За всички малки посетители организаторите са предвидили специален детски кът с аниматори, много изненади, а Дядо Коледа ще е там още от първия ден на базара.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg