• Варна
  10°
  тъмни облаци
  Влажност: 29%
  Вятър: 9m/s NE
  Общината с идея за музей на открито в Аспарухов парк
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Аспарухов парк

  Ремонтът на Аспарухов мост продължава напролет

  Ценни археологически находки са открити по време на възстановяването на охранителните канали в кв. „Аспарухово“. В близост до Аспаруховия вал работниците се натъкнали на древни колони. Теренът ще бъде проучен през следващата година, като за целта общината ще осигури финансиране. Очакванията са там да има и други интересни находки, каза кметът Иван Портних.

  Той и екипът му са амбицирани в парка в „Аспарухово“ да бъде изграден музей на открито, в който да бъдат представени артефакти от културно-историческото ни наследство, в това число и от Регионалния исторически музей. Идеята е поредна стъпка в реализирането на плановете за превръщането на „Аспарухово“ в един образцов район чрез сериозни инвестиции в инраструктурата и парковата среда.

  Междувременно стана ясно, че ремонтът на Аспарухов мост, чийто първи етап приключи в средата на август, няма да продължи на есен, а през пролетта на следващата година. Решението е взето въз основа на анализ на Агенция „Пътна инфраструктура“, според който не е удачно дейностите да започват през есента, защото при настъпване на лошо време, те ще бъдат спрени, без да е завършен обектът.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg