• Варна
  8°
  тъмни облаци
  Влажност: 61%
  TALL SHIPS 2016 на живо от Морска гара: Пристигането на “Мир” (видео и снимки)
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  tall-ships-2016-mir-1

  19:15 ч “Мир” акостира на първо кейово място на Морска гара. Той пристигна с 200 души на борда си, от които 60 човека са екипаж, а останалите 140 – практиканти. 108,8-мтровият кораб от клас “А” е построен през 1987 г. Негов капитан в момента е Андрей Орлов. Руският гигант беше посрещнат от жители и гости на Варна, които запечатахa момента с фотоапарати и камери.

  SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016 приключи три дни по-рано, на 28 септември, когато поради липса на вятър беше обявен “финал в морето”, а ветроходите продължиха към Варна на двигател. Финалистите се определят по координати. Според тях именно “Мир” е победителят в последната гонка Сочи-Варна в клас А. Рано сутринта в събота се очаква да пристигнат “Крузенщерн” и “Надежда”, който претърпя ремонт на фок-мачта в Сочи. Нашите баркентини “Роял Хелена” и “Калиакра” ще посрещнем по обед, а след тях и полската “Погория”.

  Временното класиране
  Клас А: 1 – Mir (Russia) / 2 – Nadezhda (Russia) / 3 – Kaliakra (Bulgaria) / 4 – Pogoria (Poland) / 5 – Kruzenshtern (Russia) / 6 – Royal Helena (Bulgaria)
  Class B/C: 1 –  Akela (Russia) / 2 – Adornate (Romania) / 3 – Atyla (Vanuatu) отказали се / Arial (Russia) – плават с флотилията, но извън състезателната програма.

  Официалното откриване ще бъде в 13 ч на сцената на Морска гара, където и в момента се провежда фестивалът Funcity+. Всички кораби ще бъдат отворени за посещения от 10 до 20 ч. Утре гражданите и гостите на Варна ще могат да се качат на “Мир”, “Надежда” и “Адорнате”. Вижте програмата до 4-ти октомври по часове »

  LIVE видео: Вижте как акостира 108-метровият ветроход

  18:50 ч Руският ветроход от Санкт-Петербург “Мир” в момента акостира на Морска гара. Той е първият ветроход от клас А в SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016, чиято последна дестинация е Варна.

  mir-tall-ships-5

  18:00 ч “Мир” вече се вижда на хоризонта. Очаква се до час да акостира на първо кейово място.
  Екипът на varnautre.bg предава на живо от Морска гара.
  Всичко за SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016 »

  mir-tall-ships4
  17:45 ч “Мир” минава край Евксиноград, движейки се с 5 възела, според информацията на Marine Traffic

  mir-tall-ships2
  14:45 ч Руският ветроход “Мир” в момента е до нос Калиакра. Очаквано пристигане между 18 и 19 ч

  tall-ships2
  Следват го “Надежда” (очаква се да пристигне утре около 8 ч), “Крузенщерн”, “Роял Хелена” и “Калиакра”. Тази сутрин акостира ветроходът “Атила”, плаващ под флага на Вануату, заедно с руските яхти „Ариел“ и “Акела”. След тях пристигна и румънският ветроход „Адорнате“ . Подробности »

  Всичко за SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016 »

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg