• Варна
  10°
  разсеяна облачност
  Влажност: 29%
  Вятър: 9m/s NE
  Tall Ships: Гигантите “Надежда” и “Крузенщерн” очакват варненци (видео и снимки)
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  tall-ships-2016-nadezhda-1

  Руският ветроход от клас “А” “Надежда” акостира тържествено на Пристанище Варна в 11:30 ч. Всички кадети бяха по мачтите на кораба и поздравиха посетителите на Морска гара на влизане.

  Ветроходът пострада сериозно в един от етапите на състезанието “Тол Шипс” в прехода от пристанище Новоросийск до Сочи. Фок-мачатата на плавателния съд бе счупена, “Надежда” бе извадена от строя. След ремонт руският ветроход се завърна в състезанието. Жителите и гостите на Варна могат да видят ветроходите участници в Черноморската регата Тол Шипс 2016 на Пристанище Варна.

  ВИДЕО: Пристигането на “Надежда”

  Час по-късно доплава и 114,4-метровата руска баркентина от клас “А” “Крузенщерн”. На борда й са 167 души, част от които са практиканти. Капитан е Михаил Еремченко. Легендарният руски ветроход акостира в пристанището точно до “Мир”. Корабът-леденда на световния флот има впечатляваща история. Построен е през 1926 г. в Германия. През 1946 г. е предаден на СССР като военна репарация. Името му е свързано с Адам Крузенщерн (1770-1846), немски изследовател, работил в Русия.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg