• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  96 треньори от 40 спорта на семинар край Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Красен Кралев

  Министър Красен Кралев изслуша лекцията, посветена на медицинските проблеми в спортната подготовка на проф. Владимир Боянов

  Семинар на тема „Теоретични, методически и приложни проблеми на спортната тренировка при елитни спортисти“, организиран от Министерството на спорта, се проведе в Националната спортна база “Спортпалас”. Той бе предназначен да запознае водещите треньори в България с последните тенденции в тренировъчните процеси и контрола на функционалното състояние на елитните спортисти. Семинарът се проведе между 29 септември и 1 октомври, а в последния ден бе посетен от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

  Красен КралевТой изслуша лекцията, посветена на медицинските проблеми в спортната подготовка на проф. Владимир Боянов и разговаря със събралите се национални треньори.

  В семинара взеха участие 96 треньори от 40 олимпийски и неолимпийски спортове. Лектори бяха професорът от Украинския национален университет за физическо възпитание и спорт и ръководител на научната група по борба и джудо на Украйна Георгий Коробейников, ДН, съветникът на премиера Бойко Борисов – проф. Свилен Нейков, проф. Даниела Дашева, ДН, ръководител на катедра “Теория на спорта” в НСА и проф. Владимир Боянов. Идеята на Министерство на младежта и спорта е подобни семинари да бъдат организирани на всеки 2-3 месеца, за да помогнат за обмяната на опит и повишаване на квалификацията на българските треньори.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg