280 деца участват в републиканското състезание „Млад огнеборец” в Албена

Златните медали в дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ спечелиха децата от разградското училище ОУ „Никола Икономов“

Още в първия състезателен ден младите огнеборци демонстрираха изключителен спортен дух и желание за победа. В оспорваната надпревара до първото място в дисциплината “Бойно разгръщане” стигнаха възпитаниците на разградското училище ОУ „Никола Икономов“. Те успяха да преодолеят препятствията само за 46.86 секунди и постигнаха резултат от 950.14 точки, съобщават от пресцентъра на МВР.
По-рано днес с тържествен ритуал и под звуците на националния химн за 17-а поредна година в курортен комплекс „Албена“ беше даден старт на републиканските игри на младите огнеборци. Заместник-директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ старши комисар Асен Игнатов приветства отборите от цялата страна и им пожела успех в надпреварата.
Тази година в спортната проява участват над 280деца на възраст от 12 до 16 години, разпределени в 28 отбора. Те ще се включат в разпределението на медалите в две дисциплини - „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „Пожарна щафета“, и ще се борят за купата на младежкото противопожарно движение. Домакин на проявата, организирана от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Българската федерация по пожароприложен спорт, подкрепена от Министерството на образованието, е курортен комплекс Албена.
На откриването на състезанията присъстваха Красимир Куртев от областната администрация на Добрич и директорите на РДПБЗН Добрич  и Стара Загора.