• Варна
  7°
  тъмни облаци
  Влажност: 65%
  Вятър: 5m/s E
  Варна получи четири имота за рибарското пристанище
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  рибарско пристанище

  Община Варна получава управлението върху четири държавни имота с обща площ 3,5 дка, разположени в район „Аспарухово“. Терените са предмет на Споразумение за сътрудничество, сключено между общината, Областна администрация – Варна и Българската академия на науките.

  С него е дадено съгласие общината да кандидатства с проект за модернизация и реконструкция на рибарското пристанище в местността „Карантината“ по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г.

  Имотите, които местната администрация получава, досега са стопанисвани от областния управител и от Агенция „Митници“ към Министерството на финансите, която ще бъде компенсирана с друг подходящ имот.

  Повече за проекта за рибарското пристанище можете да прочетете тук и тук.

  Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) пък получи поземлен имот с площ от 138 дка в Белослав. Той е разположен в района на Фериботен комплекс – Варна и досега е бил стопанисван от Национална компания „Железопътна инфраструктура“. С управлението на имота от ДППИ ще се подобри техническото състояние на съоръженията на Фериботния комплекс. В него са разположени сгради и технически съоръжения от претоварен пункт и цех за смяна на талиги, които заедно със съоръженията, собственост на предприятието, биха могли да функционират като работещ пристанищен терминал.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg