Кметът на Добрич инициира национална благотворителна кампания „Зрънце живот”

В подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми

Здравословното хранене за превенция на репродуктивните затруднения е фокусът на предстоящата кампания, разработена от екипите на „Добруджански хляб“АД и на Фондация „Искам бебе”.

На 7 октомври, от 10.00 часа в Малка заседателна зала в Община Добрич, Фондация „Искам бебе” ще обяви старта на нова благотворителна кампания.

Инициатор на кампанията е Йордан Йорданов – кмет на Добрич, който обединява усилията на местния социално-отговорен бизнес, в лицето на „Добруджански хляб“ АД и екипът на фондация „Искам бебе” с цел финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми.

Средствата за кампанията ще се осигуряват от продажбата на здравословните, пълнозърнести хлябове ВИТА, като според изпълнителния директор на „Добруджански хляб“ АД Енчо Малев, очакваното дарение ще е в размер на 20 хиляди лева.

Основен акцент на кампанията ще бъде здравословното хранене и ролята му в превенцията на репродуктивните затруднения при младите хора.

В пресконференцията ще вземат участие Йордан Йорданов – кмет на град Добрич, Енчо Малев – изпълнителен директор на „Добруджански хляб”АД и Мария Георгиева – координатор за област Добрич на фондация „Искам бебе”.