В район „Централен“ започна изграждането на паркинг с повече от 80 места

Мисия Пловдив

05-10-2016, 18:31

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Първа копка за нов паркинг направиха кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, след като администрацията се е допитала до живеещите наблизо какво е тяхното желание да бъде направено с пространството.

След малко повече от месец над 80 собственици на автомобили ще имат възможност да паркират на обособено за целта пространство на бул. "Шести септември" № 122-126, откъм ул. "Данаил Николаев".

„Проектът е на стойност 220 000 лева, финансирани от бюджета на Община Пловдив и е дългоочакван за гражданите. Надявам се в кратки срокове да го реализираме“, обясни Георги Стаменов.

За да се разчисти мястото, ще бъдат махнати два гаража и три дървета в не добро състояние, преминали през съответното обследване на комисия. Предвижда се изграждане и на парк за отдих.

„Тъй като булевард „6-ти септември“ и улица „Данаил Николаев“ са доста натоварени артерии на улица „Рожен“ в момента строим нова детска площадка“, съобщи районният кмет.

„С изграждането на този паркинг се реализират две политики на Община Пловдив, а именно премахване на гаражните клетки и реализиране на разпоредбите на новата общинска наредба за платени паркоместа“, заяви кметът Иван Тотев. По думите му проектът увеличава броя на паркоместата почти двойно, като на практика се реализира надграждане на съществуващите паркоместа, а не се отнемат такива.

От живущите наблизо вече има 5 подадени заявления за наемане на място за паркиране на автомобил по новата наредба. Целта на Община Пловдив до 2019 година в район „Централен“ да няма нито една гаражна клетка.