• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Онлайн пазаруването – с пръстови отпечатъци и лицево разпознаване
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Pixabay
  Снимка: © Pixabay

   

  Нова разплащателна технология, която използва биометрични данни, като пръстови отпечатъци и лицево разпознаване, за да докаже самоличността на потребителя и опрости процеса на онлайн пазаруването, наречена Identity Check Mobile въвежда Mastercard в Европа. След успешния тестови период в САЩ и Канада, сега новата технология се въвежда на пазарите на 12 държави в Европа – Дания, Чехия, Австрия, Белгия, Германия, Унгария, Холандия, Норвегия, Испания, Швеция, Великобритания и Финландия с тенденция да се разпространи поетапно на глобално ниво през 2017 г.

  Обикновено съществуващите методи с въвеждане и запаметяване на пароли за доказване на самоличността отдръпват купувачите от интернет страниците на търговците. Този процес може да отнеме време и евентуално да откаже потребителя от покупката, ако той не въведе правилно паролата си. Разплащателната технология Mastercard Identity Check Mobile намалява времето за идентификация при онлайн покупки, като в същото време повишава сигурността на картодържателите. Вместо да запаметяват пароли, потребителите ще имат възможност да докажат самоличността си чрез пръстови отпечатъци и лицево разпознаване чрез „селфи” снимка от мобилното им устройство.

  „Нашата цел е да улесним максимално онлайн разплащането, без да правим никакъв компромис със сигурността и безопасността на този процес,” каза Аджай Бала, президент “Бизнес решения за сигурност” в Mastercard. „Това е значителен напредък в еволюцията на разплащателните технологии. Индивидуалното пазаруване претърпя революция благодарение на преимуществата на безконтактните карти, мобилните разплащания и преносимите устройства, а сега ние предлагаме технологията за онлайн пазаруване Identity Check Mobile в Европа, а скоро и по цял свят.”

  Новата технология се въвежда след тестове и проучвания, които показват, че потребителите в Европа предпочитат биометричните плащания пред съществуващите методи, разчитащи на запаметяване на пароли. Технологията Mastercard Identity Check Mobile е израз на мисията на компанията непрекъснато да подобрява сигурността на онлайн плащанията.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg