• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Отбор напуска Североизточната “В” група заради наказан футболист
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Cherno more - Inter Plachidol

  Треньорът обвини БФС в подигравателното отношение

  Интер (Плачидол) напусна трета лига – Североизточна „В“ група. Днес треньорът на отбора Радослав Боянов уведоми документално ЗС на БФС за решението на ръководството клуба. Според наставника на Интер причината за това решение е свързана с наказанието за една година на футболиста Радослав Георгиев. “Не бяхме съгласни и обжалвахме санкцията. Георги Мирчев (б.а. шеф на ЗС на БФС – Варна ни каза, че Апелативната комисия може да я намали на 3 мача. Това пак не ни удовлетворяваше и ние не платихме таксата за жалбата в упоменатия срок от наредбата от 7 дни. Направихме го на 12-ия ден, защото все пак смятахме, че може да има справедливост. Единственото правилно решение за Георгиев беше да бъде наказан за една среща, за двата си жълти картона срещу Калиакра”, обясни Боянов.

  Той сподели, че още тогава са искали да извадят отбора от групата, но са продължиили участието си заради момчетата. “Мина един месец, изиграхме още 6 мача, два от които в турнира за аматьорската лига, а от ЗС на БФС продължиха да ни размотават. Миналия петък най-после ни бе казано, че Апелативната комисия се събира, за да разгледа жалбата ни. Тя обаче не се събра. Тръгнахме да звъним на всички шефове на ЗС на БФС Варна и въпросната комисия, но никой не вдигаше. Затова изиграхме за удоволствие съботния двубой в Балчик и днес информирахме ЗС на БФС, че приключваме участие в групата заради подигравателното отношение към нас.“

  Радо Боянов разкри още, че докладът на съдията на мача им с Каварна Красен Георгиев е бил подменен.

  “Четох първия доклад след срещата. В него пише, че Радослав брутално изритва съперник, а след това агресивно изритва и съдията. Пред дни ми пратиха отново доклада, в който думичките брутално и агресивно ги няма. А истината е една – Радослав настигна съперник и леко го избута. Получи жълт картон, 5-6 секунди се държеше за главата и излезе от терена. Това се вижда и на видеозаписа, който бе предоставен на ЗС на БФС. За два жълти картона санкцията е един мач. След като не бе наложено адекватно наказание, а и не бе разгледана жалбата ни, няма смисъл да оставаме в групата при подобно отношение към нашия клуб”, допълни Боянов.

  Главният секретар на ЗС на БФС Варна Пламен Хаджийски коментира ситуацията по следния начин:

  „Радо Боянов не е човекът, който да казва какво да бъде наказанието. На видеозаписа ясно се вижда как играчът на Интер Радослав Георгиев рита съдията в петата. Това го потвърдиха и докладите на четирите длъжностни лица. Казвам, рита, не нещо повече. Помните преди години, когато Стоичков настъпи съдия, за колко го наказаха.

  Относно претенциите на Боянов, че Апелативната комисия не се е събрала в петък, истината е следната. Поради служебни ангажименти на някои областни председатели заседанието бе отложено за днес по време на Зоналния съвет. В името на футбола жалбата на Интер щеше да бъде разгледана, въпреки че всички крайни срокове бяха изминали“, заяви за Петел Хаджийски.

  Шефът на ЗС на БФС Варна Георги Мирчев отказа коментар по темата. „Единственото, което мога да кажа, е че ние се придържаме към наредбата и дисциплинарните правилници. Ако на Интер това не им харесва, значи наистина не трябва да играят в тази група.“

  1 коментар

  1. БГ ФУТБОЛНА МАФИЯ

   Съдията Красен Георгиев е пълен подкупен олигофрен! Постоянно си иска рушвети да свири както трябва!! БФС да гледа бивши негови мачове… Много треньори от долните групи се оплакват….

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg