• Варна
  3°
  тъмни облаци
  Влажност: 60%
  Вятър: 2m/s NNE
  Варна увеличава парите за празнични фойерверки
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  заря

  Повече средства е предвидила Община Варна за организирането на пиротехнически шоута за празниците през следващата година. Докато през тази година, както и предходните две, бюджетът по това перо бе в размер на около 80 000 лева, то за 2017 г. планираната сума е в порядъка на 120 000 лева. Администрацията вече е обявила поръчка за избор на изпълнител, а офертите ще се събират до 19 октомври.

  Средствата ще послужат за организирането на празничната заря за посрещането на 2017-та година, за националния празник 3-ти март, за празника на Варна – 15 август и други значими събития, организирани от общината или второстепенните й разпоредители.

  Избраната фирма ще трябва да достави пиротехника, осигуряваща ефекти „воден килим“ и „вулкан“, земни мини, пиробатерии с различен диаметър, с които могат да бъдат произведени от 16 до 100 изстрела, римски светлини, боракс калибър. Изпълнителят трябва да се ангажира и със сценария за всяко пиротехническо шоу.

  Съгласно техническата спецификация избраната фирма може да очаква поръчка за 120 пиробатерии, 990 броя боракс калибър, 250 броя земни мини и 87 броя пиротехника с ефекти „воден килим“ и „вулкан“. Такива са били доставените количества за празниците през тази година.

  Срокът на договора по поръчката е 12 месеца. Кандидатите трябва да притежават валидни разрешения за търговия и употреба на пиротехнически изделия в съответствие със закона и да имат минимум трима пиротехници, които ще отговарят за изпълнението на поръчката. Освен това участниците в конкурса да разполагат със застрахова професионална отговорност и поне с един брой транспортна техника за превоз на опасни товари.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg