• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Книжни плакати от цял свят гостуват във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  плакат

  Споделят с публиката светове от 1890 година до наши дни

  “Библиотеките трансформират”, “Разгърни силата на въображението си!” са сред вдъхновяващите послания на изложба с книжни плакати от цял свят, които гостуват на Регионалната библиотека “Пенчо Славейков” във Варна от 10 до 30 октомври. Националната културна изложба на книжни и библиотечни плакати от цял свят – “100 години, 100 плаката“ е проект на фондацията “Деца на България”, част от общонационална кампания за публично четене на глас.

  Тя припомня синтезирано, дълбоко въздействащо и трансформиращо на българите, колко са ни ценни и нужни четенето, книгите и одухотворяващото слово. Плакатите споделят с публиката светове от 1890 година до днешни дни, а авторите им ни придружават на просветляващи пътувания с посланията на САЩ, Канада, Русия, Китай, Испания, Обединено Кралство, България и др.

  Изложбата беше открита в края на месец юли и началото на месец август едновременно в 3-те ключови културни центъра на София: НДК, Столична библиотека и Народна библиотека. Ще продължава да дава дом на книжните плакати от цял свят във фокусни културни центрове в различни градове на България.

  плакат

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg