• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Телефонни измамници атакуват от съседни държави
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: МВР-Варна
  Снимка: МВР-Варна

  Раздадоха брошури и предупреждаващи стикери на възрастни хора от “Левски”

  В над 90% от случаите телефонните измамници не се намират във Варна, а в последните месеци дори звънят от съседни държави. Това информира началникът на група „Противодействие на престъпления против собствеността” на отдел „Криминална полиция”  старши инспектор Живко Костадинов на поредна среща с възрастни хора в рамките на кампанията на варненската полиция за ограничаване на телефонните измами. Този път домакини бяха дамите от пенсионерски клуб „Васил Левски” в едноименния квартал.

  Снимка: МВР-Варна
  Снимка: МВР-Варна

  Инспектор Костадинов увери присъстващите, че без значение от това колко е убедителен гласът в телефонната слушалка, колко са плашещи думите му и колко е добър сценарият, те не могат да пострадат при подобен род обаждания и измами.

  Възрастните хора получиха информационните брошури, описващи основните рискове, сценарии на измами по телефона и основни съвети към гражданите. Получиха и стикери, като бяха призовани да ги залепят върху телефона вкъщи или в близост до него, така че при позвъняване на стационарния телефон да не забравят опасността от това да станат жертва на телефонна измама или на опит за такава.

  Началникът на Второ РУ главен инспектор Чавдар Нанков бе категоричен, че на всеки сигнал за телефонна измама или опит за извършване на такъв, се реагира незабавно и призова гражданите да сигнализират за всеки случай. Той обърна внимание на това, че тази кампания е продължение на редица действия, предприемани в годините назад и има за цел да се обхване възможно най-голяма част от местното население.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg