• Варна
  7°
  тъмни облаци
  Влажност: 65%
  Вятър: 5m/s ENE
  Машини заместват хора, 5 млн. работни места стават излишни
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Pixabay
  Снимка: © Pixabay

  Животът все повече ще се концентрира в големите градове

  Най-големите световни мениджъри са категорични, че трябва да се надбягват с времето, за да останат на пазара. Всички предприемачи по света са изправени пред едно огромно предизвикателство, а именно: Скоростта, с която се променя светът, е небивала и несигурността относно бъдещото развитие, също така на всеки един бизнес, е много по-голяма, заяви Николай Гърнев, управляващ съдружник на една от големите одиторски компании, по време на своя презентация за новите технологии, цитиран от БНР.

  За обикновените хора това означава друг проблем, обясни той: Бъдещето на работата в този си вид, в който в момента разбираме, когато машините заместят хората, какво ще правят хората? Според Световния икономически форум само до 2020-а над 5 милиона работни места ще станат излишни поради тази причина. Високите технологии и модерният начин на живот създават предизвикателства, чийто ефект тепърва ще усещаме, обясни Николай Гърнев.

  И още един сериозен проблем: Индивидуалното неправилно поведение в много случаи на всеки един от нас като нездравословно хранене, което ще доведе до хронични болести и хроничните болести са огромната част от бюджетите в световен мащаб за здравеопазване и неправилното мислене на всеки един от нас по отношение на това какво трябва да спестим за старини, което пък води до един огромен дефицит в пенсионните системи на света.

  Само в Щатите този дефицит се изчислява на 14 трилиона долара. Въпреки че високите технологии и роботите все повече ще изместват наемането на персонал, а : Ако до преди няколко десетилетия е имало само два града, които са били над 10 милиона, сега те са 21. Очаква се скоро след 2030-та година да станат 41. Това поставя нови проблеми пред здравето на хората и екосистемите, а решението им може да бъде осъществено само чрез иновациите.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg