Клинтън и Тръмп с взаимни обвинения - кой е марионетката на Русия в САЩ?

Републиканецът още от сега плаши, че ще оспорва резултатите, ако загуби

Вътрешна и външна сигурност, икономика, борбата с незаконната имиграция, отношенията с Русия и НАТО – това бяха основните теми, които засегнаха двамата кандидат-президенти на Съединените щати в третия и последен предизборен дебат. И този път двамата претенденти отказаха да се ръкуват в началото. Сред най-горещите теми се оказа политиката към Русия. В серия от нападки Хилари Клинтън нарече своя опонент марионетка на Русия.

Но и Тръмп я обвини в същото. И отхвърли нападките за влияние на Москва в кампанията си. Но не скри желанието си да установи отношения с Русия на всяка цена. Милиардерът от своя страна заяви, че ще реши дали да признае резултатите от изборите след самия вот. Предварителните данни на CNN показват, че 52% от зрителите са подкрепили Клинтън, а 39 на сто - Доналд Тръмп.

Тръмп се опита да притисне Хилари Клинтън по въпроса за имиграцията, като я обвини, че води политика на отворени врати, при която хора прииждат в страната. Той защити идеята си за масово депортиране на нелегални имигранти и за издигане на стена по границата с Мексико. Кандидатът на демократите обаче парира брилянтно обвиненията с тезата, че САЩ са изградени като нация от имигранти, които почитат законите.

Тръмп не остана длъжен и обеща да излови всички наркобарони в страната. Кандидатът на републиканците повтори тезата си, че ако бъде избран, да преодолее стагнацията на американската икономика и да прекрати индустриалния упадък, като посочи, че САЩ вече не произвеждат нищо на своята територия, а изнасят работни места в чужбина. Тръмп обвини Хилари Клинтън, че ще вдига данъци. Тя го атакува, че ще затвори вратичките в закона, които позволяват укриването и неплащането на данъци. Хилари Клинтън се зарече да създаде 10 млн. нови работни места в страната с подкрепа за малкия бизнес и повече контрол над корпорациите.