• Варна
  14°
  разсеяна облачност
  Влажност: 60%
  Вятър: 6m/s NW
  Математическата гимназия – с виртуална класна стая
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: live.varna.bg
  Снимка: live.varna.bg

   

  Дигитална класна стая планира да създаде Математическата гимназия „Д-р Петър Берон” във Варна. Намеренията на учебното заведение са да модернизира актовата зала, която и в момента се ползва и за класна стая, като я превърне в многофункционална виртуална зала, в която да се прилага интердисциплинарен подход в обучението по природни науки, математика и информационни технологии.

  За целта гимназията е обявила обществена поръчка за доставка на техническо оборудване и софтуерни лицензи. Избраният изпълнител трябва да достави шест маси с два независими тъч екрана, с вграден процесори и компютър, клавиатури с тъч-пад, WiFi свързаност и допълнителни аксесоари и интерактивна touch-screen стена с два сателитни екрана. Системата представлява комбинация от 3 full HD екрана, най-големият от които с touch-screen функция.

  Системата трябва да се управлява от последно поколение процесор, да позволява интеракция с други устройства и да е подходяща за обучителни организации, конферентни центрове и други институции, където е необходимо осигуряване на видимост на съдържанието на няколко екрана в реално време.

  Избраната фирма ще трябва да монтира оборудването и да инсталира софтуера, а за изпълнението на поръчката гимназията ще плати малко над 72 000 лева (без ДДС).  Оферти ще се събират до 3 ноември тази година, а срокът за изпълнение е 40 дни от сключването на договор с одобрената фирма.

  С дигиталната класна стая Математическата гимназия се надява да мотивира учениците за работа в екип, да постигне високи постижения в класно-урочната работа, да създаде връзка между различните учебни дисциплини, да насърчи сътрудничеството и творчеството в решаването на различни практически проблеми и да насърчи обучаващите се към социални проучвания и научни изследвания.

  Припомняме, че преди дни в учебното заведение започна изграждането на спортна площадка, а кметът Иван Портних обяви, че администрацията ще изгради нова сграда за МГ, като за целта разчита на финансова помощ от държавата в размер на 6 милиона лева.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg