• Варна
  8°
  лека мъгла
  Влажност: 100%
  Вятър: 3m/s ESE
  Младежи готвят в полза на онкоболните
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  %d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%ba%d0%b8%d1%88%d0%b8

  Членовете на младежката организация Интеракт клуб Варна с подкрепата на Интеракт клуб Галатея и техните приятели стартират поредната си благотворителна инициатива. Този път средствата, които ще бъдат събрани, са насочени в подкрепа на болните с онкологични диагнози.

  На 28 октомври 2016 г. децата от младежките организации на Ротари клуб ще организират базар за храни – домашно производство. По традиция продажбата с благотворителна цел ще бъде организирана в Първа езикова гимназия. Членовете на Интеракт клубовете Варна и Галатея ще изкушават съучениците си с приготвени ръчно мъфини, баница, кекс – солен и сладък, домашни бисквитки и други лакомства. Времето, в което ще могат да се купят кулинарните шедьоври е от 8 до 11 часа на втория етаж на гимназията.

  Събраните средства ще бъдат дарени на „СБАЛОЗ д-р Марко А. Марков – Варна“ за купуването на специален стол за отделението по лъчелечение. Той ще се използва за комбинираното лечение на онкологично болни по световен стандарт, което общинското лечебно заведение въведе иновативно с влизането в експлоатация на линейния ускорител.

  Модерната методика включва едновременно подлагане на лъчелечение и химиотерапия на пациентите с диагнози, за които съчетаната терапия е приложима.

  „Мултимодалният линеен ускорител, който вече работи в Онкологията във Варна, позволява прилагането на този световен стандарт в лечението на онкологични заболявания“, категоричен е доц. Димитър Калев, ръководител-направление „Химиотерапия и лъчелечение“ в болницата.

  „Това е третият благотворителен базар на младежкия Интеракт клуб Варна“, разказа секретарят на клуба Пресиана Илиева. „Членовете на нашия клуб с помощта на съученици и приятели успя да събере средства за социална чайна за интегриране на младежи, излизащи от домовете за деца без родители. Резултат от такъв проект са и рисунките на известни български спортисти под Аспарухов мост“, добави Пресиаа Илиева.

  До края на годината предстои и организирането и провеждането на благотворителен Коледен концерт в аулата на Икономически университет – Варна.

  Съпричастните към каузата на варненските младежи, които няма да си закупят храни на място в Първа езикова гимназия, но биха искали да подпомогнат каузата им със средства или друга помощ, могат да се свържат с:

  Деница Арабаджиева, президент на Интеракт Клуб – Варна – 0878 424746
  Пресиана Илиева, секретар на Интеракт Клуб – Варна – 0899 704016

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *